Jak mezinárodní vztahy ovlivňují obchodování

Způsoby, jakými může být obchod ovlivněný díky změnám v politickém prostředí, a jak se můžou podniky proti těmto změnám bránit, snížit rizika a zajistit si tak růst svých obchodních příležitostí.

Zahraniční obchodní vztahy jsou velmi důležité pro globální ekonomiku, mohou ale podléhat napjaté politické situaci, stejně jakož i celní politice. V našem druhém virtuálním setkání ze čtyř dílné série: "Cesta z krize k příležitostem: Jaká je budoucnost obchodování?" jsme požádali skupinu odborníků, aby se nám vyjádřili k tématu, jak mají vývozci v současnosti nejlépe čelit politickým rizikům a jak se v nich mají dobře orientovat. 

Stáhněte si white paper

Když obchodujete s nějakou zemí, určitě s ní často nebudete chtít válčit.

Gordon Cessford

Professor Ian Goldin

Lesley Batchelor

Panelovou diskusi zahájil Andreas Tesch, ředitel obchodního oddělení Atradius, a moderovala ji Daisy McAndrew, erudovaná ekonomická redaktorka. V diskusi se představili následující řečníci:  

  • John Hulsman - prezident globální poradenské společnosti John C. Hulsman

  • Lesley Batchelor - ředitelka oddělení vývozu britské  společnosti Boot Camps

  • Gordon Cessford - regionální ředitel společnosti Atradius v Severní Americe pro USA

Paneloví řečníci diskutovali o kulturních otázkách a obchodních dohodách. Vzali v úvahu dopad, jaký měl bývalý americký prezident Donald Trump na celní politiku, a spekulovali o možnostech, jakým směrem se bude tato politika vyvíjet za současného prezidenta Joea Bindena. Diskutovali také o důležitosti distribuce vakcín Covid-19 a o tom co způsobí vládní zásahy spojené s protekcionalismem proti těmto vakcínám.

Dokument white paper obsahuje hlavní témata a body jejich diskuse, přičemž nemusí nutně odrážet nározy a stanoviska společnosti Atradius.

Změškali jste naše druhé setkání?

Podívejte se na souhrnné video z našeho druhého virtuálního setkání na téma „Jak mezinárodní vztahy ovlivňují obchodování“ nebo se podívejte na celý záznam z tohoto setkání zde.

 

Podívejte se všechna naše setkání v této sérii

  • Jak Covid-19 navždy změnil globální obchod – první setkání se ukutečnilo 4. února 2021. Přečtěte i o něm více

  • Dopad digitalizace na obchod – přihlaste se na naše třetí setkání, které se uskuteční 05. května 2021. Přečtěte si o něm více.

  • Deglobalizace: Nový způsob obchodování, ale udrží se? - přihlaste se na naše čtvrté sektání, které se uskuteční 23. června 2021. Přihlaste se zde.

Související obsah

Cesta z krize k příležitostem

Pandemie byla pro mnoho firem zničující. Pro ostatní se otevřely nové příležitosti. Přehled série našich virtuálních setkání, během kterých se diskutovala budoucnost obchodování, je Vám k dispozici.

Jak Covid-19 změnil navždy obchodování?

Zkoumání příležitostí, výzev a trendů, kterým čelí podniky během roku 2021 a dále.

Cesta z krize k příležitostem - První virtuální setkání

Tiskové zprávy

Amsterdam, 21. ledna 2021 - Atradius uspořádá sérii virtuálních setkání o budoucnosti globálního obchodu, kterých se zúčastní vůdčí osobnosti z podnikatelské a akademické sféry.