Jak Covid-19 změnil navždy obchodování?

Zkoumání příležitostí, výzev a trendů, kterým čelí podniky během roku 2021 a dále.

V rámci našich virtuálních setkání „Cesta z krize k příležitostem: Jaká je budoucnost obchodování?“ jsme uspořádali první webinář „Jak Covid-19 naždy změnil globální obchod“ a vyzvali jsme naše panelové řečníky, aby se nám vyjádřili k tomu, jak pandemie zásadně ovlivnila obchodování.

Stáhněte si white paper

Pandemie nezměnila obchodování navždy, pouze scvrkla vývoj událostí do horizontu 1-2 let, které by se za jiných okolností objevovaly a vyvíjely postupně 10-20 let.

Ian Goldin

Professor Ian Goldin

Profesor Ian Goldin

O úvodní slovo se postaral ředitel obchodního oddělení Atradius Andreas Tesch, setkání moderovala živě novinářka Daisy McAndrewová a mezi panelové řečníky patřili: 

  • Ian Goldin - profesor globalizace a rozvoje na univerzitě v Oxfordu a ředitel Oxford Martin Programme k technologickým a ekonomickým změnám
  • Emma Marcegaglia - předsedkyně a generální ředitelka společnosti Marcegaglia Holding S.p.A. (Itálie)
  • Johan Melander - úvěrový ředitel Electrolux APAC & MEA
  • Edwin Kuhlman - vedoucí globálního týmu komerčního upisování Atradius a ředitel upisování, Nizozemsko

Diskutovalo se o tom, jak Covid-19 zásadně ovlivnil způsoby obchodování. Řečníci poznamenali, že krize ovlivnila různé trhy a průmyslová odvětví různými způsoby a zabývali se zásadními tématy od globalizace po udržitelnost rozvoje.

Tento dokument pojednává o hlavních tématech a bodech jejich diskuse, přičemž nemusí nutně odrážet názory společnosti Atradus.

Zmeškali jste naše první setkání?

Podívejte se na souhrnné video z naší první virtuální události níže „Jak Covid-19 navždy změnil globální obchod“ nebo se podívejte na  celý záznam z tohoto setkání zde

Přihlaste se na naše další virtuální setkání

  • Jak mezinárodní vztahy ovlivňují obchodování? - 25. března, 16:00 SEČ
  • Dopad digitalizace na obchod - 05. května - 9:00 SEČ
  • Deglobalizace: Nový způsob obchodování, ale udrží se? -  23. června 2021 - 11:00 SEČ
Pošlete mi pozvánku

Související obsah

Cesta z krize k příležitostem

Pandemie byla pro mnoho firem zničující. Pro ostatní se otevřely nové příležitosti. Přehled série našich virtuálních setkání, během kterých se diskutovala budoucnost obchodování, je Vám k dispozici.

Cesta z krize k příležitostem - První virtuální setkání

Tiskové zprávy

Amsterdam, 21. ledna 2021 - Atradius uspořádá sérii virtuálních setkání o budoucnosti globálního obchodu, kterých se zúčastní vůdčí osobnosti z podnikatelské a akademické sféry.

Home office už jednou provždy?

Tiskové zprávy

Praha, 21. října 2020 - Počet hodin strávených prací z domova se letos kvůli koronavirové pandemii celosvětově rapidně zvýšil.