Napsali o nás

Články o společnosti Atradius zaměřené na ekonomické informace a postřehy, které byly zveřejněné zprostředkovaně v tisku a v médiích.

Přečtěte si zajímavé ekonomické články a obchodní zpravodajství o jednotlivých odvětvích průmyslu a problémech spojených s řízením úvěrovéch rizik, které byly v posledních letech zveřejněné na portálech Seznam Zprávy, Businessinfo.cz a na Investičním portálu.

Podívejte se na video rozhovory s předními zaměstnanci společnosti Atradius. Poslechněte si jejich analýzy, názory a rozbory z oblasti pojištění pohledávek.

Jednotlivé podcasty a rozhovory si můžete poslechnout také v audioverzích.

 Seznam zpravyPrůmysl je na tom hůř než před minulou krizí

Průmysl je na tom hůř než před minulou krizí, říká šéfka pojišťovny

"Ceny energií zhoršují situaci v průmyslu. Zvláště náročné to mají velcí spotřebitelé energií typu hutí. Obrat k lepšímu se přitom v dohledné době konat nebude", říká v rozhovoru Markéta Stržínková z pojišťovny pohledávek Atradius.

Zveřejněno dne 30.11.2023, Daniel NOvák, Seznam Zprávy.

Video rozhovor si můžete přehrát a poslechnout v audioverzi ZDE.

 

 

Investiční webFirmy z východní Evropy se bojí ohrožení ziskovosti

Pojišťovna Atradius: Firmy z východní Evropy se nejvíce bojí ohrožení své ziskovosti

Firmy z východní Evropy včetně Česka se pro příští rok nejvíce bojí ohrožení své ziskovosti. Ačkoli počítají se zvýšením tržeb, nejsou si jisté, zda jim inflace umožní promítnout tento nárůst také do výsledků hospodaření. Vyplývá to z průzkumu světové pojišťovny pohledávek Atradius na sedmi trzích ve východní Evropě, konkrétně v Polsku, Maďarsku, Česku, na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku a v Turecku.

Zveřejněno dne 22.06.2023, Kolektiv autorů, Investiční web.

Celý článek si můžete přečíst na odkaze ZDE.

 

 

Business InfoFirmy se obávají inflace a platební morálky svých partnerů

Firmy jsou mírně optimistické. Obávají se ale inflace a platební morálky svých partnerů

Firmy očekávají pro příští rok lepší tržby, inflace ale bude dusit podnikání i nadále. Zisky podniků navíc může ohrozit další strašák – horší platební morálka odběratelů. Firmy z východní Evropy včetně Česka se pro příští rok nejvíce bojí ohrožení svojí ziskovosti. Ačkoli počítají se zvýšením tržeb, nejsou si jisté, zda jim inflace umožní promítnout tento nárůst také do výsledků hospodaření. Ukázal to průzkum pojišťovny pohledávek Atradius.

Zveřejněno dne 22.06.2023, PRPartners, Business Info.cz

Celý článek si můžete přečíst na odkaze ZDE.