Fúze evropských Atradius pojišťoven byla dokončena

Amsterdam, 30. prosince 2016 - Atradius oznamujeme dokončení fúze dvou evropských dceřiných pojišťoven.

Společnost Atradius oznámila dokončení fúze svých dvou evropských dceřiných pojišťoven, a to společnosti Atradius Credit Insurance N.V. a společnosti Compañía Española de Seguros y Reaseguros de Crédito y Caución, S.A.U do jednoho právního subjektu k datu 30. prosince 2016. K tomuto datu změnila nástupnická společnost název obchodní firmy na Atradius Crédito y Caución S.A. de Seguros y Reaseguros. Fúze byla schválena španělským Generálním ředitelstvím pro pojišťovnictví - the Spanish Dirección General de Seguros (DGS) and Nizozemskou bankou - De Nederlandsche Bank (DNB).

Společnost Atradius N.V. zůstává i nadále nizozemskou holdingovou společností s předmětem činnosti mezinárodního pojištění úvěru, zajištění a vymáhání pohledávek po celém světě. Žádné změny nejsou předpokládány v nabídce produktů a služeb nebo u ostatních dceřiných společností Atradius. Obchodní názvy Atradius a Crédito y Caución budou i nadále zachovány na příslušných trzích.

Nová organizační struktura umožňuje společnosti Atradius zjednodušit fungování dvou evropských pojišťoven poskytujících služby v různých regulatorních prostředích, aniž by to ovlivnilo úspěšný model podnikání nebo zavedených obchodních značek. Toto opatření nám také umožňuje zvýšit efektivitu poskytování našich bezkonkurenčních služeb zákazníkům na globálním trhu úvěrového pojišťovnictví včetně poskytování záruk.

Isidoro Unda, Atradius
Isidoro Unda, předseda představenstva a výkonný ředitel
Atradius